Jehly

„Jak na tom můžeš chodit, já bych se zabila.“

Tento úhel pohledu slýchám často. A přitom má moje tělo opravdu rádo vysoké podpadky. Určitě by si je nevzalo do lesa nebo na nákupy, ale jsou situace, kdy si je naprosto užívá.

A nebylo tomu pokaždé tak.

Na starších fotkách je evidentní, že jsem prošla obdobím, kdy jsem preferovala „pohodlnou“ obuv a když byli mí kluci malí, měla jsem pokaždé oblíbené sportovní boty, do kterých se dalo nastoupit jako do papučí a ve kterých jsem je snadno dohnala, kamkoliv se odvážili.

Tato jejich leta mám naštěstí už za sebou a tak si mé tělo může vybírat nejen to, co je praktické, ale konečně to, co mu opravdu sedí.  A že by si tělo rádo vybralo jehláky mi došlo, až když jsem začala cestovat na Access tréninky a uviděla spoustu krásně oblečených, upravených žen v lodičkách, které okamžitě přitáhly mou pozornost.

Během jednoho z prvních tréninků, na který jsem vycestovala jsem si se zájmem poslechla Garyho výklad na téma vysokých podpadků. Nevím, jestli se mi vybaví vše, co tenkrát s námi sdílel, ale pamatuji si něco, co mi dává smysl: není možné pohybovat se v jehlových podpadcích a nebýt naprosto přítomná v těle.

Navenek sice mohou vzbuzovat pocit zranitelnosti (a nebo naopak obrovské síly – to záleží čistě na tom, kdo se na vás dívá), zároveň pokud jste ochotní být zcela přítomní v těle, máte naprostou kontrolu a přehled.
Je to totiž právě tělo, které vám poskytne informace o všem, co se děje kolem vás, včetně toho, co se děje v ostatních tělech.

Co se týká mého těla, vím, že přispívá zejména během facilitace neskutečně. A ranní rituál, kdy před kurzem vklouzneme do šatů, vybereme si šperky na ten který den a lodičky, které nejlíp doplňují celkový obraz si neskutečně užíváme.

Není to hlavní důvod toho, proč mě baví facilitovat, ale je to něco, na čem si s tělem rádi „ujíždíme“  a co dělá každou cestu na trénink už od balení kufru pro mě zábavnou.

Krom návštěv kadeřnice, kosmetiky, masáží a dalších záležitostí, kterými si zpříjemňujeme život je oblékání a obouvání se další způsob, jak naslouchat a přijímat to, co mé tělo těší, oživuje a přispívá mu.

Pokud tím společně inspirujeme další ženy k tomu začít si užívat své ženství, dělá to jak mně tak mému tělu pochopitelně velkou radost. Neméně tak, když se líbí přítomným mužům. Tělo, které je vzhůru a šťastné obohatí váš život více, než cokoliv jiného.

Co má rádo to vaše a po čem touží?

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *