Bullshitmeter

Mijn lichaam heeft een zeer verfijnde bullshitmeter.

Een bullshitmeter is een apparaatje dat onmiddellijk aanspringt als iemand onzin uitspreekt. Nou, de mijne is heel gevoelig.

Misschien heb je tijdens de Foundation class, als je er een hebt gevolgd, wel gehoord dat ons lichaam boos reageert als iemand tegen ons probeert te liegen of ons een verhaal verkoopt dat gewoonweg niet waar is.

Het voordeel van dit inzicht en weten hoe mijn lichaam werkt en wat zij mij vertelt, is dat ik niet langer over mijzelf oordeel als mijn bullshitmeter afgaat.

Het is niet echt aardig tegenover ons lichaam als we oordelen over hoe het reageert, terwijl dit in feite slechts informatie is over wat er gebeurt.

Beoordeeld worden is iets wat we zo vaak hebben meegemaakt: “Je kunt niet boos zijn, dat klopt niet… Ga je gedragen. Wees toch lief!”

Als we echter leren herkennen wat ons lichaam ons wil vertellen, dan krijgen we een partner voor het leven die er altijd voor ons is, die we altijd kunnen vertrouwen en hoeven we niet langer te twijfelen aan wat we weten. Hoe zou het zijn?

Tegenwoordig bedank ik mijn lichaam voor alle informatie die zij mij geeft en onze communicatie wordt alleen maar meer en beter sinds ik ben gaan waarderen wat mijn lichaam mij wil laten zien.

Luister jij naar wat jouw lichaam je wil vertellen?

Hoe gevoelig is jouw bullshitmeter?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *