Vertrouwen

Aan het begin van mijn Access-carrière had ik het geluk om samen te werken met verschillende facilitators die Access (aanzienlijk) langer deden dan ik en ik ben enorm dankbaar voor het vertrouwen waarmee ze destijds allerlei zaken binnen hun bedrijf aan mij hebben toevertrouwd.

Eerlijk gezegd was ik er aanvankelijk helemaal niet zeker van of ik zou weten hoe ik dat moest doen, of ik het aankon, of ik een bijdrage kon zijn voor iemand die in mijn ogen zo succesvol was. Of ik het in mij had: het tempo, de ruimte, het inzicht …

Ik twijfelde en ik zou het bijna niet hebben gekozen, maar de uitnodiging was te verleidelijk om het te laten liggen.

Hoe konden diegenen die mij destijds vroegen om voor ze te hosten vooraf weten dat ik dit allemaal aankon? Dat ik wist hoe het moest? Dat ik het niet zou opgeven?

Ze wisten het gewoon.

Hoeveel mensen heb je in jouw eigen leven die jou vertrouwen?

Hoeveel vertrouwen heb je in jezelf in situaties waarin iemand jou vertrouwt, wanneer iemand jouw talenten, gaven en capaciteiten ziet?

Weet je dat je ze niet zult teleurstellen in dat wat ze in je zien? Of heb je de neiging om aan jezelf te twijfelen en te stoppen met wat mogelijk is?

Zoals de enorm succesvolle Amerikaanse zakenman Richard Branson, oprichter van Virgin Airlines, ons adviseert: “Als iemand je een geweldige kans geeft en je weet niet zeker of je het aankunt, zeg dan gewoon JA en leer later hoe je het moet doen.”

Het was heel leerzaam voor mij om dit zelf te mogen ervaren en te ontdekken dat mensen achter mij staan.

Mijn dankbaarheid voor deze toffe ervaring en voor mijn bereidheid om ervoor te kiezen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *