Creëren betekent…

Wat het betekent om te creëren heb ik niet op de kunstacademie geleerd.

Dat kwam pas een paar jaar erna.

Een heul groot deel van wat ik me had wijsgemaakt en aangenomen over creatie, het proces ervan, wat ervoor nodig was etc, werd lekker omvergekegeld door Ivana Faber tijdens m’n eerste Access foundation en er ging een ruimte open die ik toen nog niet eens begreep maar waardoor er wel al een enorme zwaarte van me af viel.

Ik had sinds de academie zo iets moeilijks gemaakt van creatie, er zoveel voorwaarden aan verbonden en in kaders gestopt dat al het plezier verdwenen was.

Een week na de class van Ivana begon ik weer te tekenen en te aquarellen, vanuit PLEZIER. Zonder waarom, zonder eisen, of regels.

Ik weet nog dat ik totaal ontroerd was van mezelf.

En ik begon te snappen wat creatie nog meer inhield. Hoe ik alles in m’n leven had gecreëerd.

Vorige week was ik weer een laagje dieper in besef en ontdekking van wat ik allemaal kan creëren. En hoe! Geld, relaties, projecten, beeld.
En ik vroeg me af, hoe kan ik m’n creatie-game nóg een stap hoger brengen?

Et voila! Daar verscheen in mijn inbox de nieuwe specialty class van Ivana: Energise your Creations ✨. As if by magic!

Nou en als iemand lekker in haar creatie game zit, dan is het Ivana wel. Kijk alleen al wat ze aan Access beweging in Tsjechië heeft gecreëerd. Het is ontploft 💥🤩.
Ze heeft drie boeken geschreven, waarvan ik van twee mee mocht werken aan de cover 🤩 en gewoon, het gemak waarmee zij door het leven cruised, ook dát is een fenomenale creatie waar ik nog wat van kan leren!

Dus I’m SO IN!! 24juni!

Wie doet er mee?

Autor: Thiska van den Heuvel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *