3 Praktische tools om te praten met lichamen

3 Praktische tools om te praten met lichamen

Access Consciousness heeft de manier waarop ik ben met mijn lichaam vanaf de basis veranderd. Naast verbazingwekkende bodyprocessen, die werken vanuit aanraking en echt aanwezig zijn, heeft het mij ook handige en praktische tools gegeven om met mijn lichaam te werken. Mijn lichaam laat mij zien en weten wat het weet.

In deze blog wil ik graag 3 Access tools met je delen, die ik bijna dagelijks gebruik voor en met mijn eigen lichaam, de lichamen van mijn cliënten en met de deelnemers van mijn classes. 

1. Van wie is dit? Is het van mij? Deze Access tool kan je hele realiteit binnen één seconde compleet veranderen. Onze lichamen zijn enorm gewaar en ze nemen de hele tijd informatie van lichamen en wezens op die om ons heen zijn.

Als we bereid zijn te kijken naar deze waarnemingen als informatie, niet als onze symptomen, heeft het niet alleen enorme impact op onze eigen lichaam, maar we zullen ook in staat zijn om deze te gebruiken om ons leven te creëren. Als we ons leven creëren in samenwerking met onze lichamen is alles zoveel makkelijker!

Een eenvoudige vraag: “Van wie is dit?” brengt ons terug bij wat onze lichamen weten en de enorme bijdrage die onze lichamen voor ons kunnen zijn.

2. Ben in de vraag. Dit is misschien de meest “basic tool” van Access, maar op welke manier kun je die nu het beste vertalen naar je lichaam? Wat er ook gebeurt in en met ons lichaam, zolang we vragen blijven stellen en geen conclusies trekken, kunnen en zullen er dingen veranderen. Alleen waar we niet bereid zijn in de vraag te blijven en wel conclusies trekken, daar zullen we beperkingen creëren en onze realiteit met onze lichamen blokkeren. Wat zijn enkele vragen die we kunnen stellen?

Lichaam, wat is dit?
Lichaam, kunnen we hier gemak mee hebben?
Lichaam, is dit op een andere manier mogelijk?
Lichaam, welke informatie wil je me geven?
Lichaam, is dit van ons?
Is dit van mij of van het lichaam dat we hier behandelen?

Deze en gelijksoortige vragen zullen ervoor zorgen dat we in gesprek zijn met ons lichaam. Als we dit doen, zullen we al snel merken dat ons lichaam altijd bij ons is, luisterend, communicerend en antwoord gevend.

3. Is het licht of zwaar / Ervaar je ruimte of beperking? Ons lichaam vertelt ons hoe het gaat met de gezondheid van onze dierbaren, waar we wel of niet heen hebben te gaan, wat wel of geen bijdrage aan ons is.

Hoe? Door ons te laten zien wat er speelt via onze lichamen of door ons bewust te maken wat een keuze voor ons creëert. Vanaf het moment dat we beginnen te praten met onze lichamen en vragen gaan stellen, zal er een energetisch antwoord komen. Dit uit zich in gevoelens van ruimte of beperking. Onze lichamen laten ons hiermee zien wat ze weten.

Een voorbeeld: Je ontvangt een uitnodiging voor een verjaardag en vanaf het moment dat je de uitnodiging uit de envelop haalt en de inhoud leest, reageert jouw lichaam met een ongewone verkramping. Natuurlijk is het aan jou wat je kiest en jouw lichaam maakt je duidelijk dat de energie die je daar zal ervaren hoogstwaarschijnlijk niet prettig zal zijn en geen bijdrage zal zijn voor jou.

Een ander praktisch voorbeeld: Je werkt aan een nieuw project en iemand biedt je aan hun studio te gebruiken voor het evenement. Op het moment dat je de foto’s ziet, ontspant je lichaam zich en het straalt, gevolgd door een gevoel van geluk. Je lichaam laat je zien dat deze ruimte een echte bijdrage zal zijn voor deze creatie en dat jij je fantastisch zal voelen tijdens dit evenement.

Hoe zou het zijn als je niet meer deze subtiele nuances in de uitingen van je lichaam zou negeren? Hoe zou het zijn als je ze zou beginnen waar te nemen, te vertrouwen en te volgen?

Door onze lichamen, via deze 3 eenvoudige tools, een bijdrage te laten zijn in onze levens, ervaren we dat we onze levens kunnen creëren met meer gemak, meer vreugde en meer voldoening.

Laat jij jouw lichaam toe om jouw levenspartner te zijn?

Auteur: Ivana Faber, CF

 

One Reply to “3 Praktische tools om te praten met lichamen”

  1. Wat ben ik hier blij mee Ivana. Die goede gestelde vragen die de antwoorden van je lichaam open houden. Hartelijk dank.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *