Gemak en vreugde met eten

20.png

Meer dan 15 jaar macrobiotisch eten – hoe is dat?

Waar moet ik beginnen?

Het is een nachtmerrie!

Meestal horen mensen vooraf over alle regels en dat is vaak hetgeen wat hen tegenhoudt om het überhaupt te proberen.

Zodra je begint zul je merken: je kunt het niet goed doen – er zijn zo veel regels – over wat je moet eten, hoe je moet eten, wat je absoluut niet kan of mag eten en hoe je absoluut niet mag eten – eenmaal bezig zul je jouw manier van eten continu gaan beoordelen.

En natuurlijk ons lichaam zal zonder enige aarzeling gehoorzamen wat wij het vertellen totdat het niet langer meer kan…

Ik vond het heel bijzonder dat mijn lichaam direct de symptomen liet zien waar ik in geloofde (met de nadruk op GELOOFDE) als ik een van de gerechten at die zo genaamd niet OK waren. Hoe interessant is het dat nu ik dat niet meer geloof mijn lichaam rust heeft.

Zodra je betrokken raakt krijg je snel te horen hoe de verschillende voedingsmiddelen invloed hebben op jouw emoties, je organen en welke ziekten het kan veroorzaken…

Van wat ik nu weet over lichamen en hoe zij functioneren zie ik dat niet alleen als incorrect, maar potentieel zelfs gevaarlijk.

Natuurlijk hangt het af tot hoever mensen het dogma echt GELOVEN.

Voor mij werkte het volgen van een bepaald systeem nooit fijn voor mijn lijf… Pas op het moment dat ik erkende wat mijn lichaam weet kon het gaan ontspannen.

Nu pas kan mijn lichaam eindelijk laten weten waar het werkelijk blij van wordt.

En raad eens?

Het is iedere dag anders!

Op de ene dag wil het raw salade en smoothie, de volgende dag kip en aardappelen, de dag daarop wijn en chocolade voor het diner…

Hoeveel plezier, gemak en vreugde kan ik en mijn lichaam hebben met voedsel?